2
Kanelkringler, koran-læsning og høje karakterer
af Mads Staghøj, weekendavisen.dk
25. Februar 2012
 

Selv om DIA-skolen ligger i et af Københavns barskeste kvarterer, er den blandt landets bedste. | Foto: Alexandra Simiola, flickr.com

Når klokken ringer ud, vrimler de 450 elever af 18 nationaliteter på én og samme tid ud fra klasselokalerne. Ned ad trapperne, ned mod gården, snurrende om sig selv, etage for etage.

De kaster sig ud i løbekonkurrencer, boldspil og brøl i skolegården, der er på størrelse med en tændstikæske - klemt ind mellem bygningerne ved siden af. Det er DIA-skolen. En privatskole i hjertet af Nørrebro: Et kvarter kendt fra Thisted til Tisvilde for sine unge knægte, der er blandt landets mest omtalte kriminelle.

Nok har man pladsmangel og hårde drenge i nabolaget, men alligevel står 700 børn på ventelisten til en plads. Skolen har nemlig ry for gode karakterer, så det bliver nemmere for eleverne at komme videre, uanset om de vil være læger, advokater eller ingeniører. Skolen er blandt de 35 bedste i landet, og DIA-skolens egne tal viser, at syv ud af ti elever bliver optaget på gymnasiet.

Det har længe været almindeligt, at danske forældre i utilfredshed over folkeskolen melder deres børn ind i privatskoler.

I løbet af de seneste tre år er det også blevet mere almindeligt for forældre med indvandrerbaggrund at vælge privatskoler til deres børn. I dag går i alt 3967 børn af nydanskere i private skoler. De fleste af dem er muslimske skoler.

Landets førende skoleforsker, Niels Egelund, forklarer udviklingen sådan: »Der er tradition for, at børn af indvandrere sørger for deres forældre senere i livet, og det kræver en god uddannelse, men det kan folkeskolen ikke længere sikre.«

Ikke Lille-Istanbul

Mahmad Khatib har været leder af DIA-skolen de sidste 10 år. En afskrift af Koranen, muslimernes hellige bog, pryder skolelederens væg. Koranen står i sin fulde længde på bogreolen ved siden af H.C Andersens eventyr.

Læs hele artiklen her:

http://www.weekendavisen.dk/smarticle/view/4
Se igennem kategorier